Wednesday, December 30, 2009

aku's N karangan dak school


ni ak amek kat fcBook member ak..
x tau lah dri mne die amik..
korang bce lah...

aku's dah lme x edited gmbr..


ni hah.. gmbar ak mse paper last final sem lepas..
ak akn ingt ari 2 sbb time otw nk g dewan pekse
ak tergelincir.. nsib bek x jatuh..
dah la ujan mse 2..
basah kuyup bju ni.. hahahahaha..
ingt smpai bile2..


ni plak time bowink kt umah..
g jejalan..
besalah uorang mude..


klu nk blja ngan aku boleh.. boleh tgk je..
huhuhuhu..


sbenarnyer ak dah lme x edited gmbr ni.. jd dah lupe dah nk wat cm ne..
lpaas lme x prctice jd cm 2 lah..
x jd sgt pengeditannyer..
huhuhuhu

aku's and citer 3 vampire..

kesah nyer cenghini..
ad 3 ekoq vampire..
dieuorang ni nak tgk Sape lg terrer..
vampire 1 pn ckp cenghini..
(dalam Loghat uTare, sbb mse idup die org utaRe)

vampire 1: Hang pa Nampoq x Manusia2 Dalam Bus 2..
aqu leh abeh Kn depa smua dalam 10 minit..
dengan berlagak nyer die pi abeskan manusia2 2 semua.
tepat2 dalam masa 10minit.. die balik ngn muke penuh ngan darah..

pas 2..
vampire 2 pn nak tunjuk kehebatan..
(dalam loghat klantan)
vampire 2: demo duo napok tok kapung ujung sano..
kawe buleh abih key sekapung 2 dale limo minik jah.
dengan penuh bergaya die pgi ke kampung trsbut..
dea2 limo minik dio kelik mula denge daroh penuh muko..


pah 2

vampire 3 ni x sempat2 ckp pape..
dgn berlagak nyer terus terbang ke ujung jaln... y jalan nyer menuju kebandar..
dan dgn mase y paling pantas die pn balik semule ke tmpat member2 vampire td..
ngan muke penuh darah..
pas 2 kawan2 die pn terkejut kerna die sempat abeskan satu bndar dalam mase catatan olimpiq..

Vampire 1: baguih lah hang, laju sungguh.(loghat utara)
Vampire 2: kelah demo, laju sunggoh demo wak.. tabik sabik r ke demo..(loghat klate)
Vampire 3: korang nampak x tembok y ujung jalan 2..?
vampire 1,2: nampok
vampire 3: tpi ak x nampak td, ak langgar je.. 2 y darah muke ak ni..


huhuhuhuhu


aku's N Korang Nak Try Bce ( CheGhite Pendek le'Qoh)

(Baca guna loghat T'ganu)

Mamat rase malassang nök bangung tiddo. Ye gulling-gulling atah katil. YE musing ligat kali..kejak2 Pusing kiri, pusing kanang. dök kene blake dia berase. Mök Lijöh blèbèr hanyaar kot luör pitu, “Mat! Matahari nök tinggi galöh döh ning, ka’ak rezeki kalu bangung lèwat-lèwat. Mung tak dök kheje ke ari ning?”

Dök tahang kene blèbèr Mamat Ppayang pong bikah bangung ceggat dari katil. Baru dia teringat pukol 11 ade kene wat kheje sikit hök Böh ye suroh marèng. Mamat pong jungaa tangang die ambèk tuala. Pèsèngang mandi P. Ramlee pulök pagi ning, al maklunglah pukol 10.30 döh. Dari Manir nök jembe ke Jalang Batah Baru tu jauh jugök. Pah tu nök kena bereti stèsèng minyok Petronah pulök dekat sipang trapik alit Pulau Musang. Döp ingat starang nok tamböh minyök marèng. Dök dang 10 minit Mamat siap belake döh. Minung air kopi-ö setegök dua lepah tu pakaa kasut kulit atah tangge kak lambo. Baru beli minggu lepah tu kasut tu. Bekilat ssiö! Lepah tu Mamat pong stak möto vroooooong hale ke bandö. Mötosika sèkèng hèng jer, tapi boleh tahang ar.

Jalang Batah Baru ader banyök bangunang jabbat dengang kedaa. Kalu hale ke depang sikit ada kedaa Astro, hök tv kene bayö bulang-bulang tu. Kalu tebèng dök bayö jer kena pötöng hanyaar. Lepah pada suraa Flat Batah Baru tu ada lèrèk kedaa èkong. Kedaa makang pong ada gök. Kalu jallang sikit lagi sebelum kedaa Astro tu, ada kawasang lapang tepat juaa khète baru cap Hyundaa dengang Kia.

Di antara kedaa èkong dengang kedaa Astro tu ada celöh-celöh tu jabbat löyar baru bukok. Pèsèngang baru pah jadi löyar tu Mamat mari mmkir sörrang. Slo-slo Mamat naèk tikat dua. Napök gaye ader dua örang jer kherani. Llaki sörang, ppuang sörang. Boleh tahang hök ppuang tu. Tapi pakaa cicing molèk ngak kat jari manih tu. Ttunang döh pèsèngang tu.. Dök napök gambö starang. Berat nnanang. Mamat kabö ke kherani ppuang tu dia nök jjuper Tuang Löyar. Hayat hidup Mamat dök rajing jjuper löyar skali habuk. Cakkak dengang löyar jauh skali.. ye mari debö wèh.


Mamat pong ketok pitu masok. Löyar tu tengöh pegang gagang talipung cap Panasonic kat telinga die. Wayar talipung tu tengöh beseranggöh lagi. “I dah uruskan fixed deposit you sebanyak RM10 juta tu. Lagi satu, minggu depan ni, I nak you ikut I ke Singapore. HSBC Singapore dah buat arrangement untuk finance syarikat klien I, tak banyak, dalam 20 juta Sing dollar. Firm I jadi lawyer jugak tu. I turun KL minggu ni, kita dinner kat Shook di Starhill ok?”

Mamat bukang pandaa sangat cakak orang putih. Tapi bila dengö haa pitih die pahang. Mainang apa juta-juta niing? Mamat mari mmikir.

Löyar muder tu pong letök gagang talipung sambil-sambil kheling ujung mata tengök ke Mamat. “Yer, nök mender? Saye sibuk sangat ni, dök tengök ker?” löyar tu tanye Mamat.

Mamat pucat kesi. Dök tahu nök kate mende. Nök jawak salöh. Tak mboh jawak salöh. Macang mase nök bangung tiddo sakning. Serbe dök kene. Sudöhhang Mamat tebèng jugök jawak.

“Sebenörnyer tuang, sayer nim kheje dengang sarikat Teleköng. Saya mari nok sambung wayar talipung hök tuang wak lölök cakkak sakning. Dök sambung lagi wayar tu, guaner lah tuang boleh cakkak döh!”

Muka tuang löyar tu jadi biru hèrang!

Döh nök wat guana starang! Nök èksèng dök betepat! Ada jugök löyar kècèk orang dèh! Pecöh bohhh! Orang zamang lening kate “kantoi”!


aku's N Pepatah PEpatoh renYok..





1. Alang-alang mandi biar guna sabun.

2. Bapak borek, anak rintik, emaknya pasti petak-petak.

3. Belakang parang kalau diasah lagikan tajam, kepala manusia kalau diasah pasti botak.

4. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras.

5. Biar lambat asalkan lembab.

6. Biar putih tulang, jangan kuning gigi.

7. Carik-carik bulu ayam lama-lama jadi shuttlecock.

8. Cubit paha kanan, peha kiri tak rasa apa-apa pun.

9. Dari mana hendak ke mana, kenapa kau tanya, menyibuk pula.

10. Di mana ada gula di situ adalah gula-gula.

11. Di mana bumi dipijak, di situ ada kesan kena pijak.

12. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu.

13. Gajah mati meninggalkan gading, harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggal dunia.

14. Habis madu sepah dikitar semula.

15. Sedikit-sedikit lama-lama tinggal sikit.

16. Harapkan pagar, pagar tak boleh harap.

17. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa.

18. Hidung tak mancung, gigi macam kereta sorong.

19. Hidup segan mati ditanam.

20. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik kalau hari tak hujan.

21. Jauh di mata sakit di hati.

22. Jika kail panjang sejengkal beli le yang panjang sikit kalau nak ngail di laut.(beli le pukat tunda lagi baik)



23. Kais pagi makan pagi, kais petang simpan esok pagi.

24. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar.

25. Ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah.

26. Kecil-kecil cili padi, kecil lagi biji cili.

27. Lembu punya susu, cap teko dapat nama.

28. Makan hati berulam jantung dengan jeruk buah pinggang dan usus masak kicap.

29. Masuk telinga kiri, keluar telinga kanan, tersumbat kat mulut, meleleh kat hidung.

30. Membujur lalu melintang pukang.

31. Orang memberi kita merasa, orang tak beri kita paksa dia.

32. Pandu cermat, jiwa Kassim Selamat.

33. Patah tumbuh hilang report polis.

34. Pemuda harapan bangsa, pemudi tiang negara, pondan tiang telepon.

35. Sambil menyelam tengok kapal selam.

36. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut.

37. Sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula makanan di dalam mulut.

38. Sehari selembar benang lama-lama benang habis.

39. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya tak dapat masuk olimpik juga.

40. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian cukai pendapatan.

41. Sudah gaharu cendana pula, sudah digaru gatal pula.

42. Sudah jatuh ditimpa tangga, kemudian ditimpa bendul, kemudian ditimpa rumah, kemudian $B!D!D!D(B.

43. Tiada rotan pelempang berguna juga.

44. Waktu kecil menjadi kawan, sudah besar menjadi lawan, bila tua penyakit sawan.

45. 2,3 kucing berlari, mane nak sme si kucing belang.. 2,3 boleh ku cri.. klu sme2 lah kalu x same sudah..



12 cara untuk mengetahui kamu di lamun cinta

12 Cara Untuk Mengetahui Kamu Mencintai Seseorang...

12:
Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih teringat padanya.


11:
Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.

10:
Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9:
Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8:
Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...


*****

6:
Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.

5:
Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.

4:
Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3:
Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:
Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1:
Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.

BUATLAH HAJAT KAMU SEKARANG. KAMU TAU APA YANG KAMU PALING INGINKAN.....



Tuesday, December 29, 2009

aku and aidil_adha


ni mse adil_adha ari 2..
wat qurban sikit..
pg ryer pertama


abang2 ak n org kmpung bru pas rebahkn seekor lembu y garang
n terlampau bekeng...


akhirnyer berjaya juga...


abess bju lembu ni..
nt sape2 nk kulit 2 nk wat baju @ kasut mintak yer..


y pakai topi DG 2 abang ak.. ngan potong tulang..
tp x putus2..
akhirnyer ad org tue kat kg aku wat..
skli tetak je terus putus..
hua hua hua....


ni plak kpala lembu...
ni lah bhagian yang paling susah skali n paling lame lah ak kire
nk buang kulit die..

aku's and new House..

muahaha...
sepanjang cuti ni kije ak n adik ak juz g check
progress umah bru ak..
berjalan lancar atau x...
klu ad pape ak y complain..
huhuhuhu





skunk ni ak x tau x siap atau blom..
huhuhuhu


aku's kemari semula untuk membebankan otak....

dah lebih 5 haria ku balik ke UMP kesygan ku..
dalam mse 5 ari 2 pn dah bnyak hal y berlaku yg membuatkn
otak ku tak berfungsi dgn teratur,,


sungguh menyesakkn..
ni pn nth selesai ntah tidak problemas ku..


and balik kesini mmbuatkn ak x tau cm ne kesudahan crite2
y pernah mengisi mase lapang ku cutiku...

Friday, November 13, 2009

aku's Balik Kg Esok.. ( 14 11 2009)

esoK ak dah Balik Kg ak..
Huhuhuhu..
GuD Bye UMP...
hahahahaha
Jumpe lagi Sem Depan...

aku's dah BiS PAPer LAH..

muaHAHAHAHA!!!!!!...
yahOOOOOOO!!!!!!!!!!...

dah Bes PuNk pAper finAl Aku..
hepi juGAk., tP ad sedih Jugak..
Y hepy nyer dah Abes..
Y x Hepy Nyer ak X tau JawapN ak Kasi KAt PAper
mse LAm dewan 2 betol @ x...
2 y Buat AK x Dduk Diam gak..
FEning2

Atas BEr Sbab kan ini laH AK x Rjin Nk mEmBulog..
duk Sibuk Kta meja SokmO..



1 lg ak mls nk pk AYAt2 nk tulis..
bek ak pK rumuS2
Y dieorg SemuA mls Letak Kat Appendix Mse final..
bengang tOl ak..



Klu mAse Dip Dlu Bnyak Je RMUs y Dieorg letAk..
tp Okey Lah kn ...
DAh Abes..
Dah Abes...

oruNk len Duk stadi Giler2 lg..
hahahahahaha..
ak dah bebas nk wat pe..

huhuhuuu

Tuesday, November 3, 2009

aku'S y Xde mO0d Nak membuLog..

huhuhu
ak x tau lah..
skunk ni ak mmg mls ckit nk memblogkan diri..
kat cni..



huhuhu..



ak skunk rajin duk mendonlop..
anime kegemaran ku..
bleach..



bwahahahahaha..
(gaya rukia)
ske tgk katon ni..



skunk ak dah ad smpai episode latest..
waaaaaa...



syok giler rse...
nt cuti leh le tgk puEs2

Monday, October 26, 2009

aku'S dan DeMAm kUre KUri week..

sori kawan kawen ku
ak bru chat dri demam lah..
2 y ak lame x post entry 2..

besalah manusia biasa ad kala chat adakala sakit..
dah lah dgn bnyak test nyer..
2 y membuatkan demam ak lagi lambt kebah..
nsib bek lah dapt jgk jwab semua test 2..
kluu x..
ntah lah cm ne


muke org ngah demam...

Tuesday, October 20, 2009

aku's ntah!! x tau tajuk pe...

hye
ni ak bru blik dri kg...
ingtkkn nk post semalam..
sampai2 bilik je.
kepala que bukan men lagi sakit..
makin menjadi2
2 y ak x jd nk post mlm td...
jd ak post la Ari ni..
aktiviti ak mse kat kg..
besh balik kg..
sampai je umah ari jumaat 2 dah kul 1 pg..
mse kat terminal 2 sempat jgk ak g beli pape2 y bole ak mkn kt McD.
(klu korang nk bc semua korang kne tekan
read more,
ak pn x tau knp ayat2 2 xnk kuar..
dah try manyak kli dah..
x jgk kuar.. sorii)

keesokkn 2 ak duk umah je..
x wat pape pn..
sbb ak pose..
mak ak masak mcam2 gak..
huhuhu..
2 y besh 2..
pg 2 sempat gak ak g tengok tapak umah ak y bru..
dah ad kontraktor y incharge..


tapak umah ku yang bru..

kontraktor 2 ensem..
senyum sokmo..
huhuhu...
pas ak anta mknan n air kat c2..
ak n akak2 ak pn blah lah..
sbb dah anta n 2 plak time dieorg nk mkn lah plak..

ak nk citer y ari ahad 2..
pg2 2 kiteorg semua ni bgn lh nk smbyng subuh,..
then ak g sembyng kat luar.. sbb adik ak nk sembyang lam bilik..
n sementara tunggu adik ak sembyng 2 akak ak duk kemas2 beg n bju2 di kat
tepi katil..
tbe2 mse tarik beg y besor ckit..
ad bunyi hiiiissss!!!!
die y terkejut 2 n panic itu men langgar je adik ak y ngah sembyang 2..

ntah pe y ad lam otak die pn ak x tau..
ad ke patut die g pnjat dinding bilik 2 n suh adik ak panjat blakang die..
die ingat die ni "pegasus" ke..
leh terbang..
ak y dengar bising2 kat lam bilik 2 g lah kat dpan pn2 bilik n ty sal pe..
pas tau y ad binatang y x d undang msuk umah..


inilah haiwan yang tidak di undang itu...

ak pn pggil lh ayah ak n adik laki2 n abang ak..
pas 2 ak pn g lah kat depan pin2 bilik 2 smule.
tbe2 akak ak keluar dengn blari dgn penuh semngt waja.
ak ty knp?..
pas 2 die kter ulor pn bole pnjat dinding..

bek die lari keluar die ckp..

dalam keadaan cemas 2 ak leh lg ketwa...
pas ayah ak wat sumthing n suh ulor 2 kluar..
n die x nk kluar kami amik keputusan hentam sma itu ulor..

pas selesai kerja menghentam..
ad lah kisah akak ak n adik ak y panjat dinding td 2..
ntah mse bile tangan die luke, mati2 die ingt die kne patuk ulor..
rupe2 nyer kne paku mase panjat dinding..
hahahahahaha

pas dah siaps semua..
kami semua pn mmg lah x leh smbung tdo..
pg2 dah kerja kuat..

duk beborak je lah sambil sarapan...

dalam kul 9 2 ak pn wat keputusan nk g klinik gg..


nk g klinik gg lah ni

pas ak selesai kije doc 2 terhadap gg aku d kilnik itu..
abang ak tepon ckap tiket tuk ari ni dah x de..
jd ak pn wat keputsan tuk balik ari senin..

n ptang itu ak g lah umah abang ak..
sbb ak n adik ak dah lame x jumpe c kembar family kami..
huhuhu..
dalam otwy balik ..
kepala ak begi2 sakit n perut ak jgk tdak menentu..
jd ak pn suh akak ak berhenti kat tepi jalan.
so ak pn pe lag..

buang je semua menda y ak dah isi lam perut ak td..
pedih tekak wei..


ubat2tan ak..

pas 2 ak g klinik n ak dapat mc tuk ari senin
so ak leh la ksi kat PN SORAYA ROMALI 2..
huhuhu..


MC y akan ku kasi kat PN..

itu lah antara penyebab ak skip kls ari senin.....
n mnjadi penyebab ak x leh blik cni ari ahad...
slah stu sbb nyer tiket x de..
n stu lg sbb pg 2 ak g cbut gg n membuatkan ak jd x tentu.
kepala sakit n pipi ak bengkak..

g lah klinik. doc kasi MC..

Thursday, October 15, 2009

aku's Ke MegA_mALL ( PapAdOM)


sementArA MenuNggUu wAjib TaYang

pic : deleted pic

nK mKan XBleH Lg ( BlumMsukWaktuBerbuka)

pic : deleted pic

Duk BerGambAR je Lh seBelaH oRg rmBUt Putih 2.


Ak Duk MenuNGGu cHen_Ta Ku..

aku'S dAn C_Kup2 mAnuSiA

bukan semua orang suke akn perangai kiter,
setiap org mesti mempunyai kelemahan masing2
so (jd) jgnlah korang meperlekehkan kelemahan seseorg itu,
sbb hal itu bole meyebab kn die terasa tanpa korang sedar..
korang pn mesti ad kelemahn masing2 kan..
tp klu korang rase korang 2 gah sgt, semua org suke korunk..
cubelah korang wat pertyaan kat dak2 sekeliling korang..
kalu korunk ni jenis y panas baran mestilah dieorg semua takut nk "tell the truth" kan..
so (jd) korang pk lah sendiri..

kalu korang ni terlalu baik pn ad gak org xsuke,
tp kalu korang jahat plak lg lah org x suke,

kalu orang terlalu senyap pn ad org x suke,
kalu korang bising cam murai pn lagi ramai x suke,

kalu korang ni manja ngat nt org menyampah,
klu korang ni wat2 "keras" org akn kte berlagak..

klu korang ni jenis senang ngis nt org akn kte korunk ni touching2 lah plak.


mcm2 lh ragam manusia,,,
bukan senang nak memenuhi kehendak org len,
mlahan kehendak sendiri pn x dapt d penuhi..
korang jgn pk sal korang je lah...
cube amik kesah ckit sal perasan org len jgk.

ak menyampah tau tgk org y berlagak bgus..
padahal x bgus mane pn..
perasaan org len x nk jge langsung..

chow..

Wednesday, October 14, 2009

Aku's Huk Huk Huk..

tiap kali aku bukak blog aby mesti ak nk bce artcle ni..
mse bce mesti air mte kuar ngan ndiri..
biar berpuluh2 kli bc..
mmg sedih ngat citer ni bg ak..
plak 2 mak ak duk tepon suh balik jgk..ujung minggu ni
die kte die simpan sumthing kat ak..
2 y ak x sbar 2..
ari jumaat ni ad lab plak ptg 2..
balik pn kjap je..
tp kne balik jgk..
Cerita syahdu untuk kita semua:

Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah orang yang sabar, tetapi walaupun demikian kami pergi juga ke pusat membeli belah tersebut. Kami mengunjungi setiap butik yang menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan mengembalikan semuanya. Seiring hari yang berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas riak2 kecewa di wajah ibu.

Akhirnya pada butik terakhir yang kami kunjungi, ibu saya mencuba satu baju kurung yang cantik . Dan kerana ketidaksabaran saya, maka untuk kali ini saya ikut masuk dan berdiri bersama ibu saya dalam fitting room, saya melihat bagaimana ibu mencuba pakaian tersebut, dan dengan susah mencuba untuk mengenakannya. Ternyata tangan-tangannya sudah mulai dilumpuhkan oleh penyakit radang sendi dan sebab itu dia tidak dapat melakukannya, seketika ketidaksabaran saya digantikan oleh suatu rasa kasihan yang dalam kepadanya. Saya berbalik pergi dan cuba menyembunyikan air mata yang keluar tanpa saya sedari. Setelah saya mendapatkan ketenangan lagi, saya kembali masuk ke fitting room untuk membantu ibu mengenakan pakaiannya.

Pakaian ini begitu indah, dan ibu membelinya. Shopping kami telah berakhir, tetapi kejadian tersebut terukir dan tidak dapat dilupakan dari ingatan..Sepanjang sisa hari itu, fikiran saya tetap saja kembali pada saat berada di dalam fitting room tersebut dan terbayang tangan ibu saya yang sedang berusaha mengenakan pakaiannya. Kedua tangan yang penuh dengan kasih, yang pernah menyuapi, memandikan saya, memakaikan baju, membelai dan memeluk saya, dan terlebih dari semuanya, berdoa untuk saya, sekarang tangan itu telah menyentuh hati saya dengan cara yang paling berbekas dalam hati saya. Kemudian pada malam harinya saya pergi ke kamar ibu saya mengambil tangannya, lantas menciumnya... dan yang membuatnya terkejut, saya memberitahunya bahwa bagi saya kedua tangan tersebut adalah tangan yang paling indah di dunia ini. Saya sangat bersyukur bahwa Tuhan telah membuat saya dapat melihat dengan sejelasnya, betapa bernilai dan berharganya kasih sayang yang penuh pengorbanan dari seorang ibu.

Saya hanya dapat berdoa bahwa suatu hari kelak tangan saya dan hati saya akan memiliki keindahannya tersendiri. Dunia ini memiliki banyak keajaiban, segala ciptaan Tuhan yang begitu agung, tetapi tak satu pun yang dapat menandingi keindahan tangan Ibu...


Note: Berbahagialah yang masih memiliki Ibu. Dan lakukanlah yang terbaik untuknya.......

Monday, October 12, 2009

Aku'S Y iNgIN bErtAnYA

Aku Nk Ty KOrNg Y bce blog ak nI lah kan..

PenAh x koranG rSe SumOne...
Ty Ko sOKlAN y KoRunk Rse palIng Ngeri Lh bg Korunk..
MMg Susah Thap GabaN N lagI susAh Dr sokLan SPM koRunk..
Xpn SoklAN y paliNg bodo Korang PeNAH dgr..

sbB Td Ak aD BUkAk sTu bUlog..
soKlan Pg sengAl die terime IAlah:

jeng:.....
+
+
+
+
+
+
(pe perasaan ko bile, bru ko thu yang mak ko 2 Alien?????)

pe perasaan koRunk Bile dgr SOklan caM2..
KOrunk Plak pe soklan y palINg pelik Korunk peNAh Alami..

nk tau gak ak..


post lah Kat KUmeN2 ak,,

Sunday, October 11, 2009

AkU's Yang Nk mIntAk TUlunnn.. KoRuNk...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat Pgi semua...
huhuhuhu..
ari ni aku bgn y paling awal lam bilik ni..
hahahahaha.
ni ak nk cakap sumthing...
to:
.......................................

korunk Y datang msuk Ke pAge Bulog Ak ni..
jGn Lah Bce Je tau ...
Tulun LA mengKuMen2 Jgak..

>>>>>>>>><<<<<<<

cyang korunk..

aku's yang x suke

hari ni ak jd geram juga ngan member2..
seperjuangan dulu n skunk..
..................................

........................................

ak bukan men lg ty sal i2 ini..
lagsung x reply..
ak bukan sje2 nk anta.. IM 2..
ak ty sal blaja kan..
bukan gne duit pn..
bukan gune tnga y bnyk pn..
otak pn gne ckit je..
juz jwap dapt @ tak..
n ye @ tidak...
susah sgt ke??~~~
bukan ak nk ngorat korang pn..
bengang tol ak...
ishhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

**************************

++++++++++++++++++++++++++
tolong lah pham korang semua...
benci!!!!!!! le...
nt korang ty pape...
kat ak..
ak pn x nk layan..
++++++++++++


===============
sdey jgk.... huk huk...
waaaaaaaaa!!!!


_________________________

Saturday, October 10, 2009

Aku's punYer CoRheTOnne( coretan) ...

Ciri-ciri isteri idaman lelaki mukmin

T Taat pada suami
A Allah ditamakan
Q Quran di junjung
W Wanita solehah
A Amanah tunai tanggungjawab


T Tunjuk kasih sayang
A Anak pandai dididik
A Akhlak mulia
T Tutup keaiban suami


S Solat dijaga
O Org tua dihormati
P Puasa dikerjakan
A Aurat di pelihara
N Nabi dicontohi

++++++++++++

Kenali Wanita Melalui Unsur

WANITA TANAH

==============

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak

#Taurus (21 April-20Mei)

#Virgo(24Ogos-23 September) dan

#Capricon(22 Disember-20 Januari).

* Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal.

* Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.

* Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan.

* Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita tanah harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.

* Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.


WANITA API

==========

Wanita api dilahirkan di bawah zodiak

#Aries(21 Mac-20 April)

#Leo(24Julai-23 Ogos)

#Sagittarius(23 November-21 Disember).

* Dilahirkan sebagai pemimpin.

* Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.

* Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.

* Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah,mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.

* Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris.

* Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.

* Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.


WANITA ANGIN

==============

Mereka ini lahir di bawah lambang

#Gemini(22 Mei-21 Jun)

#Libra(24 September-23 Oktober) dan

#Aquarius(21 Januari-19 Februari).

* Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.

* Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.

* Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.

* Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.

* Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul,untuk berkonfrantasi.

* Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.

* Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.


WANITA AIR

==========

Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak

#Cancer(22Jun-23 Julai)

#Scorpio(24 Oktober-22 November) dan

#Pisces(20 Februari-20 Mac).

* Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.

* Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati,berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.

* Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.

* Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

aku's rhen_du(rindu) kamo..

selama 3 taun kenal korang semua..
banyak kenangan ya aku dapt..
+
+
=++++++=
ad yang pahit, ada y manis..
smua masih dapt melekat kat otak aku..

=============
biar x de pakwe..
asalkan ad kawan..
2 pepatah aku la..

""...huhuhu...""

ni kenangan kat cherating...
jd duyung wooo...
(duyung ke dugong)

pic : deleted pic

ni lak time g picnic kat TC.
g mandi manda..
ngan dak2 DKA


ni time sambutan hari POLITEKNIK
kat padang..
org len duk nyanyi...
kami duk bergambar..


ni time g umah abg UMI...
de mjlis kawen..
huhuhu..

pic : deleted pic

ni ngan kawan y paling
rapat ngan ak kat POLISAS
tyqah name die...

+++++++++++++
aku rhen_du dieorunk semua..