Saturday, July 31, 2010

2nd AWARD

salam pembuka bicara
hye uolls..
smlm kot cik itam dapat 2nd award dri syima emi
tq bebyk kasi award ni kt saya...

hehehehehe...

award yang cik itam dapat ialah FRIENDS AWARD
hoye hoye hoye....


okey skunk cik itam nk copy&paste syarat2 die jap...
jap eh....
+
+
ni die syarat syarat tuk award kawan2 ni...


  • Bagi siapa sahaja yang menerima award ni, diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi .
  • Selepas itu, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau)


  • Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

    Posisi 5 : Jumlah Backlink = 5
    Posisi 4 : Jumlah Backlink = 25
    Posisi 3 : Jumlah Backlink = 125
    Posisi 2 : Jumlah Backlink = 625
    Posisi 1 : Jumlah Backlink = 3,125

    Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya : Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
    Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang
    Kesimpulannya: Award - Dapat ramai kawan - Backlink - Trafik - Pagerank meningkat.

    pas 2 tag 5 blog@orang lain:


    done~~~~~

    gambang gambang gambang water park

    salam pembuka bicara
    stay cool get wet
    ni bukan cik itam y punyer kata2 tau
    tp ni gmbng resort water park punyer tema
    (elok gne tema ke? atau slogan atau papae jelah.. asalkn korunk faham kn3x)

    ari khamis kan cik itam xde kuliah so cri lah tempat nk g,
    set punyer set, bncg punyer bincg
    dapt lah result..
    tempat y kami kne g minggu ni "stay cool get wet"
    so uolss semua layan je lah gmbr
    kami b'6
    mcm2 kami cuba.. smpai kecut kaki tangan...


    gmbng water park here we come....


    terkepit cik itam kat bwh 2..


    mim n ein

    pic : deleted pic

    amek gmbr ngan penguin...
    ( safe guard y tolong amek gambar 2 ckp senyum tau jangan sengih,~~~~ cm mne 2???????)


    pic : deleted pic



    duk rehat2 pas letih men kat coco beach y berombak2


    kne curah air oleh ikan y ternganga..


    balik daaaaaaaaaaaa.....
    y tiga org lgi nek kete len..
    hehehehe so kami bertiga je lah y msuk gmbr...

    kami pegi ni nek kete c farin...

    tett~~~~ tamat~

    Friday, July 30, 2010

    penangan KAU LAKSANA BULAN


    firas ooo firas ali...
    pe punyer penangan...
    duk angau ngan c firas lah plak

    tgk citer kau laksana bulan ni
    boleh ngis boleh senyum sorang2...

    kalau nk tgk g kat website ni dramamelayu.com
    kalau nk tahu ttg lebih lanjut sal citer ni klik sini
    cite ni di adaptasikan dari novel "kau laksana bulan karya aina amir"
    pelakon-pelakon dalam citer ni
    ayu raudah -adriana
    zulhuzaimie-firas ali
    fizo omar-syafiq
    razif-asyraf muslim

    tgk tau besh citer ni......

    ni plak sinopsis novel "KAU LAKSANA BULAN" karya AINA EMIR

    "Kau Laksana Bulan akan membawa anda bersama-sama
    Adrianna mengembara ke dunia karya dan alam cintanya!
    Dunia penulisan yang diterokai, merenyahkan perjalanan hidupnya.
    Terlalu banyak 'kejadian' yang membebankan semangat untuk teruskan kerjaya.
    Pun begitu, dunia percintaannya tidak mudah seperti diharapkan.
    Ibunya mahu melihat Adrianna berkahwin cepat,
    namun harapan dan impian tidak pernah terjadi
    sepertimana yang direncanakan. Walaupun sudah
    ada kriteria yang disusun rapi dalam hal memilih calon,
    malang baginya kerana sering terperangkap dalam bayangan yang dicipta.
    Syafik merupakan cinta pertama, namun terputus buat seketika.
    Kini lelaki itu kembali mengetuk pintu hatinya. Sementara Razif pula,
    cinta kedua yang meninggalkan kesan perit dan sakit
    hinggakan hidupnya terumbang-ambing, kecewa, seterusnya
    menutup ruang-ruang di hati untuk bercinta lagi.
    Firas, pemuda yang berbeza karakter daripada
    kriteria yang ada. Dalam begitu, lelaki itu mampu
    mengganggu konsentrasinya. Akhir sekali,
    masih ada Eizlan yang muncul secara misteri,
    dan mula menghantui hidupnya!
    "Kau laksana bulan yang menyinari hidupku...
    dan akulah punggukmu yang sanggup menanti
    sang bulan tersenyum di langit"
    Kau Laksana Bulan pastinya merupakan novel yang
    mendebarkan dan akan membuat anda mahu terus
    membaca untuk mencari jawapan kepada
    teka teki dalam perjalanan cerita!"


    skunk ni cik itam dah ad 8
    episod dari 13 episod citer ni, ad clazmate cik itam y minat citer ni n dolot..
    c mirul ni duk berangan je nk jdi cm firas..
    ish3x
    mmg kuat tol penangan firas skunk ni..

    Thursday, July 29, 2010

    kambing biri biri Vs babi biri biri

    KAMBING BIRI BIRI
    *(rupe biri biri ni kan lagi cantik, xg2 uolls)


    babi biri biri


    babi biri biri


    eiiiii... geliiiii... giler kentang tgk gmbr ni....

    biarlah kambing biri biri ngan rupe asal die cm comey

    n y suke senyum2 kambing tu..

    ni tidak g buat babi biri biri plak..

    ( biarlah cite ni dah lme pn, tp cik itam bru jumpe n bru nk post)

    Tuesday, July 27, 2010

    buah ape???

    salam pembuka bicara
    hye uolls
    ni bukan citer bru.. dah nk bsi da pun..
    ari pe ntah..
    ptg 2 duk mkn mee kari kt simpang gambang 2
    pas mkn n berburak2
    borak n borak2 lagi..
    n mkn2 lagi
    tp x abes2 jugak mee kari cendawan y cik itam tempah 2..
    bnyak sgt..

    pas da xlarat nk borak2 n mkn2
    kami pn balik je la..

    time balik 2 rse cm nk rse n mkn buah y kne goreng lam arang @ pasir ni je..
    pas 2 suh lah member cik itam bhnti kete kt tepi kedai 2

    harga die ntah bpe puluh ntah sekilo..
    tp tuk tidak berlaku pembaziran
    cik itam beli 400g je
    herge die rm 10 hengget jer..
    ni lah buah 2...
    buah pe erk?????


    buah berangan ka???


    buah angan2 ka?


    angan2 ( nyanyi cm lagu lame 2, ntah sape nynyi)

    tet!!!!! tamat

    Friday, July 23, 2010

    Perjalanan Hari Jumaat Y begitu ....

    salam tu semua teman blogger..
    n senyum sokmo k

    ni cik itam nk story mory cket sal hari ni
    ptg td mse cik itam n d'geng g anta member cik itam g terminal

    mase perjalnan pergi 2,
    takut lambt sampai kt terminal 2
    kami pun gunelah highway ingtkn x sesak..

    bile sampai kat kg pe ntah lupe dah..
    sesak jugak jalan nyer..
    ingtkn pe lah kat depan 2..

    rupenyer xcident moto ngn kete,
    mse cik itam dalam kete 2 nmpak la dak y terbaring kat tengah jalan 2
    ad makcik sorang 2 duk kibas2 dak 2,
    dak y xcident 2 laki2 mybe skola lagi kot..
    sbb pakai suar skola..

    perjalanan mase pergi ni x lah sesak cam mase balik ke U
    Ya ALLAH, sesak nyer jalan dri mule2 msuk jaln kat bndr sampailah kat highway ..

    mybe sbb mse 2 ujan renyai2 kot....
    jem nyer bukan men lagi lah..
    xtau bpe lame duk dalam kete 2 n tgk2 kerenah msing2
    y nk cepat 2,ikut suke je ikut jalan mne pun...

    sebelum msuk susur ke highway 2...
    ad stu lagi excident kete..
    dalam 4 or 5 buah kot excident 2
    mybe time jem 2 xsempat nk brek kot..
    jd kete mereka 2 brtemu bumper depan n bumper blakang..
    ad wira,satria neo, myvi mybe n x ingt da...

    bile dah lepas y 2..
    kami pun terus je lah nk naik tas highway 2...
    belum msuk highway lagi pun dah stat jem balik da...
    sesak punyer lah jauh mybe sampai 3 or lebih km kot..
    bile dah msuk highhway ni lagi lah mcm2 rgam org leh tgk..
    y double line leh jdi 4 d'buatnyer
    jalan y x berturap pun d ikutnyer..
    hingga kn kesian lah cik itam tgk pakcik y bwak moto sorang 2,
    nk elak dri kete2 y nk cepat la katekn ..
    sampai nk tersembam lam lumpur kat tepi jalan ..

    kan ujan, kat tepi y xde tar 2 licin lah kan..
    ish3x

    bile da smpai kat tas jambtan rsenyer..
    bru lah tau ap punce nyer
    y sbbkn jem sampai berkilo2 meter 2..
    ad excident lgi..
    ni moto ngan kete viva mybe..

    ntah lah ngan ari ni..
    bnyk tol excident..
    bnyak tol trak tunde dapat duet ari ni..
    sbb ramai y tepon dieorg nk suh anto bengkel..

    perjalnan kami y biasa amik mase 30 minit
    jdi 1jam 1/2..
    sian lak kat member cik itam y drive 2..
    kejang kaki nyer duk tekan brek je..

    tp ALHAMDULILLAH la x jdi pape kat kami ni..

    contest teman sejati

    contest teman sejati..
    ni di anjurkn oleh emieysandra
    ni first time die wat contest...
    n cik itam pun nk try join..
    mne tau kn nsib ...

    hehehehe
    ni cik itam da join ni kamu-kamu n kamu bile lagi

    kalu rse nk join klik kat banner tas ni

    jom tengOk syarat-syaratnya.

    1. Mestilah seorang blogger
    2. jadi follower kepada blog emieysandra.. dah tambah satu kawan kan, ehehe
    3. buat satu entri, yang mengandungi gambar kamu dan teman sejati kamu tu. Tak kisahlah, dia tu pakwe atau kawan lelaki kamu atau kawan pompuan kamu atau ayah kamu atau ibu kamu atau adik kamu atau abang kamu atau kakak kamu..jelas kan??
    - tak kisah nak bergambar berapa orang pun, nak edit atau tak tapi mestilah JELAS!
    - Entri mestilah menarik yang menceritakan tentang kisah kamu dan teman kamu tu.
    4.copy banner contest pada sidebar dan link kan terus pada entriContest Teman Sejati By Emieysandra
    5. tag minimum kepada dua orang blOgger lain.
    6. tinggalkan url entri penyertaan kamu di bahagian komen di entri contest ni..
    7. cepat join sebelum 30 Ogos 2010
    8. Dua peserta akan dipilih sebagai pemenang.

    gmbr y d pertaruhkan ialah..
    ..
    ..
    ..
    ...
    ....
    ......

    jeng jeng jeng


    ni time kami2 ngah tunggu lect tuk klas spanish..
    kami smua knl dri sem 1 kat ipt kmi blja ni...
    smua da lepasan POLI tp berlainan poli je...
    so jd la rapat smpai skunk..
    n skunk 4 antara kami jd rumate n sorang da kawen n bakal jd mak..
    so kmi jd mak sedara lah kat anak die nt...

    ralat : wawawawa...
    td c lap
    x tag org lah...
    hihihihi
    emeiy jgn marah...

    tuk org lain..


    Wednesday, July 21, 2010

    teka teki...

    salam pembuka bicare..

    ni adik kwan cik itam y ksi kat die..
    td die bru ckp kt cik itam sal teka teki ni..

    contohnya lah kan nma dak 2 mamat..

    ok gni cite die, mse hidup mamat
    ni telah mewasiatkan kat mak die,
    klu die mati die suh mak die siram kubur die ngan air teh
    setiap hari..

    selang bpe lame pas 2 mamat ni meninggal..
    xtau sakit pe..

    mak die pun ikut lah wasiat die 2..
    siram kubur die ngan air teh ari2..
    selepas seminggu @ 2minggu
    kubur mamat pun merekah
    N
    ape y kuar pas 2??????
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    +
    korunk nk tau x?


    yang kuarnyer tangan mamat dgn simbol bagus n cakap " ADA UMHHHHPP"

    hahahahaha..
    gelak golek2 cik itam pas dgr jwpan die..
    sbb dgn penuh gayer penceritaan member cik itam crite time 2..

    tet.. tamat!

    Tuesday, July 20, 2010

    1st Time pakai SYRIA punyer tudung....

    salam pembuka bicara
    ni mse CI nk g kuar mkn jer..
    tp nk try pakai tudung syria y bru beli drpd einhana..
    ntah sesuai ntah tidak ngan muka tembam cik itam ni..

    uolls tgk lah cm ne..
    ok ke?

    CI ngan farin..

    CI ngan mim

    kami...


    kami lagi...
    tetttttt:::: tamat..

    Monday, July 19, 2010

    sungai di dasar lautan




    Mr.Jacques Yves Costeau , ia seorang ahli oceanographer dan ahli selam terkemuka dari Perancis. Orang tua yang berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke pelbagai dasar lautan di seluruh dunia dan membuat dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk dipertontonkan di seluruh dunia. Pada suatu hari ketika sedang melakukan eksplorasi di bawah laut Mexico, pada kedalaman lebih dari 30 meter satu team penyelam untuk mencari air segar di tengah kolom air laut. Keadaan berubah dan penyelam kembali untuk menemukan air laut pada kedalaman 60 meter.

    Beberapa meter dari situ terdapat sebuah gua. Di bahagian bawah gua pasukan penyelam menemui sebuah sungai lengkap dengan pohon-pohon dan daun yang mengapung dalam kolom air.

    Ternyata lokasi itu bukan sungai, seperti yang terlihat di daratan.Namun, suasana itu seperti sebuah sungai lengkap dengan lapisan seperti sedikit air berwarna coklat.

    Tapi tunggu, itu bukan coklat berasal dari air segar.Tapi adalah lapisan bawah gas hidrogen sulfida. Gas biasanya dihasilkan dari lembah.

    Secara keseluruhan, team penyelam menemui keadaan sangat mengejutkan dan luar biasa untuk dilihat.

    "Di kedalaman 60 meter aku menemukan air lagi. Aku melihat sebuah sungai, pulau, lengkap dengan daun jatuh. Tapi sungai yang kita lihat adalah lapisan gas hidrogen sulfida, "kata Anatoly.

    Dari kejadian tersebut,, Mr. Costeau sangat terkejut hingga akhirnya pada suatu ketika ia bertemu dengan seorang profesormuslim, dan menceritakan kejadian tersebut,, sehingga di jelaskanlah oleh profesor muslim tersebut surat Al Furqon ayat 53.

    Dari kejadian tersebut akhirnya Mr. Costeau mendapat hidayah dan akhirnya ia masuk islam..

    ayat Al Quran tentang bertemunya dua lautan ( surat Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering diidentikkan dengan Terusan Suez . Ayat itu berbunyi “Marajal bahraini yaltaqiyaan, bainahumaa barzakhun laa yabghiyaan.. .”Artinya: “Dia biarkan dua lautan bertemu, di antara keduanya ada batas yang tidak boleh ditembus.” Kemudian dibacakan surat Al Furqan ayat 53 di atas.

    cik itam berkata2:"subahanALLAH, hebat kuasaNYA.. "


    (ni artikel dalm indon nyer bhse ma)

    Sunday, July 18, 2010

    contest aku & Ray Bon!!!


    nak join jugak
    ni ad contest y bru cik itam jumpa,
    pembuat contest ni suh kite2 amik gambr y pakai spek
    kalu nk join leh g kat blog caer
    so skunk ni cik itam nak join jugak lah...


    ni gmbr nk g mandi air terjun sekayu
    y sallem iklim ad sebut lam lagu GANU KITE 2....
    hehehehe.

    kakak cik itam xcdent semalam kat pasir putih kelntan

    tayar pecah n ....

    bumbung y kemek

    naik lori
    kene gune 2 kren tuk angkat coz tempat jatuhnya dalam
    ni lah die gmbr2 kete kaka cik itam
    tyar pecah,,bumbung kemek n mcm2 lah..



    ni plak gmbr tempat kejadian..
    terjadinya mlm, gmbr ni keesokkn nyer lah...
    amik gmbr mlm kang x nmpk plak

    ni nk citer cm ne leh xcdent..
    die ckp mse cik itam call td..
    die elak lembu n tempat 2 ad selekoh + hujan lah plak
    so jalan nyer licin lah..
    masa atas nk elak 2 kete dah pusing 2 kali
    n masa nak jatuh lam gaung 2 kete pusing 3 kali lagi..

    tp syukur ALhamdulillah die x cedera or pape

    klik

    Saturday, July 17, 2010

    gambr lame y baru jumpe.. (lupe save mne.. .. hehehehe)

    salam...

    ok y gmbr kat bawah ni xde kne mngena ngan tjuk n3 ni

    sbb gmbr ni msih segar bugar


    ni bru gmbr 2 ari lepas, y g shopping 2...

    die org ni lah member cik itam @ rumate @ classmate

    terasa cam nk ltak je gmbr ni, 2 y letak 2..

    p/s: mim n farin jgn mare yeee... ( jange bekeng2 )


    pic : deleted pic


    ni plak gmbr y berkurun 2...
    sebelum2 ni lupe save kat ne..
    td bosan duk gode2 laptop ni jumpe lah..


    ni pun dah lme,
    time tunggu mim nk g KL kut nyer,lupe da...
    pas mim nek bus terus je g pasar mlm g beli
    yong taufu + nasi ayam pakcik janggut kat pasar mlm gambang..