Saturday, July 31, 2010

2nd AWARD

salam pembuka bicara
hye uolls..
smlm kot cik itam dapat 2nd award dri syima emi
tq bebyk kasi award ni kt saya...

hehehehehe...

award yang cik itam dapat ialah FRIENDS AWARD
hoye hoye hoye....


okey skunk cik itam nk copy&paste syarat2 die jap...
jap eh....
+
+
ni die syarat syarat tuk award kawan2 ni...


  • Bagi siapa sahaja yang menerima award ni, diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi .
  • Selepas itu, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau)


  • Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

    Posisi 5 : Jumlah Backlink = 5
    Posisi 4 : Jumlah Backlink = 25
    Posisi 3 : Jumlah Backlink = 125
    Posisi 2 : Jumlah Backlink = 625
    Posisi 1 : Jumlah Backlink = 3,125

    Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya : Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
    Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang
    Kesimpulannya: Award - Dapat ramai kawan - Backlink - Trafik - Pagerank meningkat.

    pas 2 tag 5 blog@orang lain:


    done~~~~~

    4 comments:

    mamsder said...

    menarik....nak try lah....tp pening... :p

    ::::.cik itam..:::: said...

    bce btol2 je.. pasti dapt..

    rosmarieza2010 said...

    owh~ akk ditag oleh adik manis neh! baru pasan dik~ tq tw!;) akk cube~

    Anonymous said...

    hi, new to the site, thanks.