Sunday, January 2, 2011

man vs wild!~~~ edisi asyraf

salam semua...
hai...babai
hope semua sihat2 yerrrrr
hari ni nak kesahkan kat sini sal dak laki y kecik 2 sesat:waaah: kat utan blakng umah cik itam

bju biru n dak laki kecik 2 anak buah cik itam
2 orang lagi 2 anak sepupu....

ni asyraf...
dak yang sesat kat kebun getah tokki die...
hehehe
naseb baek jumpe jalan balik sendiri..

ni Alkisahnyer cam ni.

hari 2 ayah cik itam ajak abang n anak buah cik itam y sulung
pegi cari batang kayu tuk wat pagar kebun die...

tempat nyer dekat jer...
belakang umah je..tp ad kebun getah
si asyraf ni g lah ikut abang cik itam

pas ulang alik 2-3 kali ambik n anta kayu kat kebun 2..
ayah cik itam da xkasi da si asyraf ni ikut.. suh main kat kebun belakang umah 2 je...
( kt belakang umah cik itam 2 bukit, separuh ad kebun getah n separuh lagi ad reban ayam n pokok2 cam pisang,lada,cili api ** tempat ni lah yang ayah cik itam nak wat pagar 2)

pas 2 nak d jadikan cerita tyme 2 cik itam nak g amik mak *cik itam balik dari bacaan yassin...
pas 2 ayah *cik itam pun balik la umah, abang cik itam n anak buah yang besar 2 pun dah balik skali ....dieorang mybe x nampak kot si asyraf men kat tepi reban 2...(tp sebelum 2.. ayah cik itam da suh da die balik, sebelum ayah cik itam naek bukit tu amik kayu y last 2)

*** si asyraf ni plak ingatkan tokki die g naek bukit cari kayu lagi kot.. die pun dgn suke hati lah naek sorang2 kat tas sane nung...

kak long cik itam , mak si asyraf n abg cik itam ingtkan asyraf ikut cik itam g amik tok die..

tp kan naluri ibu kot, die rase cm len macam je..
pas 2 die tepon cik itam nak ty asyraf ikut cik itam atau x..
tp cik itam xbwak fon lak tyme 2..

abg cik itam da g men sepak takraw tyme 2...

dalam 45 minit~~ xpun 1jam kot..
si asyraf sorang2 kat kebun getah 2..
die duk cari jalan kuar sorang2..

kak long cik itam bru je nak g kuar nak naek bukit tengok2
sbb tyme 2 cik itam x balik lagi..
jd mmg kak long cik itam xtau lah y asyraf naek bukit sorang2..

kak long cik itam cakap tyme die nak g kat pintu 2, die ternampak asyraf duk merangkak :tsk:pnjt tangga... n terus lari pelukpeluk die...

abes kotor sluar and penuh ngan **kemuncup (ntah btol nah salah eja ni) n kaki luke2 kene duri..

tyme 2 lah bru die tahu yang anak die sesat:anongnangyari: kat tas bukit blkang umah 2..
pas siap mandikan asyraf 2, baru lah kak long cik itam ty asyraf die g mne n mcm2 lh..

~~~~mmg die men kat reban ayam lagi pas tokki suh balik umah,'
pas 2 nek bukit sorang tyme semua org dah balik umah..

ayat asyraf " asyraf panggil ma,tokki,pok in(pgillan tuk abg cik itam) tpi semua xdatang amik seraf, seraf cari la umah tokki sendiri.. bila nampak atap umah tokki seraf balik la sorang2":astig:

bila asyraf dah siap mndi 2.. baru lah cik itam n mak cik itam sampai umah (*tyme ni xtau lagi y pasal seraf ni)

bile k.long cik itam cerita terkejut beruk gak lh cik itam..
naseb baek lah xde binatang n kebun getah 2 xbesar sngat..

bila da tau , cik itam cakap lah ngan si asyraf ni tp die x jawab pun.. senyapppppp jer...
ngan muke die pucat lagi...( mybe terkejut lagi kot )

malam2 si asyraf ni diam jerrr...
xbunyi suare pun..
semua yang bercakap ngan die, die wat x layannn jerrr...

sebelum die tdo 2.. ayah cik itam baca2 ayat cikit tuk xnak kasi meracau malam 2 kot..

kiteorg semua ni mmg takut jugak lah kan, nt kan jdi murung:hilo: lak dak ni..
sbb sebelum2 ni asyraf ni mmg bising mulut die...

bayang kan lah dak umur 4 tahun, duk jalan sorng2 kat utan walaupun bukan utan tebal..
tp alhamdulillah la bile bgun pagi sok 2 si asyraf ni dah jdi cm biasa da...
jd jam loceng tuk org2 kat umah 2..

bile tok n tokki suh die kejutkn makcik2:sleep: n pakcik2 :sleep:die ni... abeslah ..bising
selagi x bgun selagi 2 lah die menjerit ..:ayokona:bising

baum( bangun), baum(bangun)

ni plak adik si asyraf..
fatin nurhazrina.
yang kak long cik itam bersalin mase tyme cik itam nk exam ritu..
n y ad komplikasi pas bersalin 2..sedih

ciumsebelum mandi

bile da siap mandi:woooh::inlove:



:woooh:rindu lah kat budak kecik ni...:inlove:
chow..!babai

2 comments:

aleen aiden said...

hu3,xtaula sape lg cuak taim 2,korang ke budak yg ilang 2. ;P

kemaen lg rambut abby 2!geram tahu!hu3

Cik Itam said...

ntah la sape y lagi cuak... mybe kiteorg kot...

tyme2 mmg la lebat lagi rmbut hazrina ni.. bile dah wat knduri cukur jambul 2.. da jadi botak da pun.. huhuhu..