Saturday, May 7, 2011

bersteamboat bersama teman

assalam uools
hehehe

tajuk utama tuk hari ni~~~
bersteamboat sebelum balik terengganu
di mana ?
bile?
dengan siapa?
banyak mana?
kenyang tak?
cek'kidout


 di mana...??
kami makan semua ni kat beserah
nama kedai 2 
east coast steamboat

bile?
makan sebelum balik ke ganu semalam
kiteorang makan start kul 9.00mlm gitu la kot
sampai kul 10 malam..
tiket bus lak kul 11.00mlm
pe lagi pas je siap bayar
drift ke terminal makmur lak..
naseb bek lah dalam member cik ira ni ad drifter 
huhu

.
dengan siapa..??
tu hah member2 cik ira yang bersteamboat semalam
ad mim , sya, ein , farin , didi and rumate..
kalu nk tahu ni lah member susah senang cik ira kat UMp
sayang giler kat dieorg..
tapi member kan.. lagikan lidah tergigit.. apetah lagi kawan2..
mesti lah ada jugak yang tertacing-tergaduh-semua ter lah...
"kami mintak maap kat hangpa erk..
kami tau , kami banyak buat salah kat hangpa..
tapi kami nak hangpa tahu yang kami sayang hangpa semua.."


banyak mane??
banyak giler kot kami makan.. 
memang siyesly banyak
xlarat nak abeskan.. tapi kalu xabeskan kne bayar ikut gram yang x abes 2..
tapi papehal pun best..
2 kali kami angkut..
udang+sotong+kerang+lala+fish ball+meat ball+ sausage+ayam+sayur+mee
memang banyak giler r..

kenyang tak?
giler x kenyang kalu makan bnyak 2..
dah la cik ira ngah dalam diet..
tp naseb baek bukan mende bergoreng kan..
so pe lagi..
balun je lah..
hahaha 



farin,sya n ein

ni pencuci mulut.. eskrem~~~
coklat hahaha
diet la sgt kan..
makan eskrem memalam..
ntah pape je kan...



ad orang cakap nice shoot..
hahaha
bibir merah bukan sebab gincu sebab sup+tomyam yang panas itu~

satu lagi nak habaq mai kat hangpa..
ka kedai ni ad waiter mat salleh tau..
nsem..
tinggi..
boleh cakap melayu sepatah je.( men2 je )
bile tgk cm 2.. teringat kat citer SOMTAM(citer thai)
yang ada mat salleh jadi waiter kat kedai somtam 
hoho

by by la uolls
malas nak terperuk dalam bilik je ni..
hehehe
tatata
wasalam

p/s: segan giler nak naik bus , coz baju bau steamboat .
bau udang+sotong macam lah..
siyes segan..
naseb la amik single sit..

17 comments:

Abang Stalker said...

hahahaha..pening le pale org dlm bas tu ada 'org' bau cm kt pasar. :P

-nice shoot <3-

Ayie said...

berapa ringit kene sis..?? *sodap aih.. ^^

Abang Stalker said...

1 kepala rm20,open dr kul 5pm-11pm.tq.. :P seske hti tlg jwb kn.

Cik ira said...

abg stalker: eii... xpelah bukan ad org kat sebelah pun...

terima kasih coz tolong jwabkn..

Cik ira said...

ayie: abg stalker tolong jawabkn .. hehehe..

btol la 2..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh sedap tu..kecur air liur tengok korang makan..=)

ishiko said...

steamboat best!!!! steamboat best!!!
ooo..yyeeaahh^^

Cik ira said...

fiera: mmg best pun.. hehehe..

Cik ira said...

ishiko: best best best..
3kali best..

mmg best la ni

♕ qeen ♛ said...

sedapnyeeee tengok. ngan kawan2 pulak tuu. best2.

apik pehe said...

baper hengget abes semua tu mek?

Cik ira said...

qeen : mmg best pun qeen.. mkn lak ngan member2 xyah nk control2 bagai.. tp semua org kat kedai 2 pelik je tgk kami... coz suke ngat ketawa tyme mkn 2..

apik: kira lah..
sorang (20+2) x 5 = ??

hehehehe

AdaApe..? said...

sdap die br'steambost'..hehehe

Cik ira said...

nizam: hehehe.. nk join ker..

Far8 budak baik said...

kak ira..ini makan ke
melantak..hahaha..
takpe2..x ar kurus kering kn =p
drift pi terminal..
melampau..hahaha

Cik ira said...

far8: hahaha.. biasa r makan ramai2.. eh silap~~ melantak ramai2.. mane ckup kalu sikit2..


perlu la drift ke terminal.. hahaha.. klu x.. xsempat ler naik bus..

East Coast Buffet Steamboat Restaurant, Kuantan, Pahang said...

Salam,

Pihak ECBS mengucapkan berbanyak terima kasih atas review anda. Seperti biasa, bagi customer yang buat review, blog anda akan kami masukkan dalam section customer review(blog) di bahagian kiri page kami.

Terima kasih kerana sudi memilih ECBS sebagai tempat berbuka puasa anda dan teman/family. Diharap anda berpuas hati dengan makanan dan servis yang diberikan oleh ECBS. Next time datang lagi k! THANKS! ;)

Ikhlas dari kami :
East Coast Buffet Steamboat Restaurant, Kuantan, Pahang