Wednesday, May 4, 2011

Contest Semua Tentang 4

assalam semua
hihihi
boring sangat nih..
xde pe nk wat dah..
daripada duk saje jer...
baik cik ira jawab tagged mamat2 nsem kat bawah ni..
hik hik hik
dah lame kot bookmark ni punyer contest~~
jum layan pe yang cik ira jawab....
jum la... jangan segan2 lak baca erk..
wink wink 

sape nak tengok2 tau pun nak join jugak contest ni jum klik banner tas tau..
klik je.. jgn memalu~~~

4 perkara yang menggambarkan diri 
  • -itam manis
  • -pakai kaca mata
  • -rendah tapi comel2 gitu ( sentap!)
  • -suke ketawa+ kasi senyuman manis g2 (sentap! lagik)


4 nama manja
  • -cik ira  (semua orang boleh panggil)
  • -yoh_hee  (member2 rapat)
  • -kakak  (family)
  • -cik dodol ( sentap!)


4 perkara baik yang kamu buat arini
  • -baca bismillah sebelum makan
  • -basuh tangan sebelum makan
  • -masuk bilik ngan kaki kanan
  • -pakai baju + seluar stat ngan anggota kanan


4 tempat yang nak sangat pergi
  • -syurga
  • -makkah
  • -semua pantai yang cantik (ngan orang yang bakal miliki hati ni)
  • -bilik pengantin sendiri ( huhuhu~! sentap!!)


4 benda wajib bawa kalau keluar
  • -handphone
  • -cermin mata
  • -pen
  • -kertas warna warni kecik


4 perkara terakhir kamu buat sebelum join contest ni
  • -minum air coz dahage
  • -sikat rambut coz rambut ngah serabai
  • -ikat rambut jadi tongcang coz serabut
  • -makan kueh kasturi..( sedap woooo)


4 orang paling kamu sayang dalam dunia ni
  • -mak ( puan munah  )
  • -ayah ( en. mohd ab ghani )
  • -diri sendiri ( rosmanira bt mohd ab ghani )
  • -ahli keluarga 14-sanak saudara-rakan rakan- awak yang sorang 2-followers sekalian rakan2 blogger-


4 jenis ragam manusia kamu jumpa arini
  • -bangun tido terus cakap lapar (hik hik hik)
  • -bangun lambat
  • -malas basuh baju sebab nanti kene sidai katenyer (maaf maaf maaf bencisamakamo admin)
  • -orang yang ringan tulang


4 misi yang kamu mesti capai tahun ini
  • -abeskan LI ngan jaya nyer
  • -jumpe bakal pemilik hati ini (sentap!)
  • -jadi pengapit kawen kakak-kakak
  • -mau kurus~~!!!! (sentap!)


4 habit buruk kamu
  • -pelupa ( yang ni mmg siyes xtipu)
  • -melatah (sentap... !! bolat kambing!!!!~dalam  satu hari bape kali sebut ntah~)
  • -suke makan ais pas air abes
  • -tibe2 je menjerit ( sentap!!)


4 perkara yang kamu fobia
  • -jumpe orang nsem ( sentap!!)
  • -kalu orang kate .. "awak ni comel,cantik,bla bla bla" (fobia giler)
  • -bile kena marah... walaupun marah gune SMS.. kalu marah gune suara lagi lah!~~ (sentap abes!!)
  • -bile orang cakap " ko ni kn ~~ bla bla bla~~ - fobia2


4 sebab join contest ni
  • -kne tag di abang stalker yang peramah tapi ~~~ hehehe.. sayang lebey r kat u..
  • -kne tag di mat duan @duan@wan@iwan
  • -boring tahap cipan lemas kat kutub utara yang suhu bawah takat beku
  • -mengisi masa lapang pas abes exam... ( i like )


contest ni syarat2 die ada cakap yang peserta kene tag 5 orang yang die nak..
so cik ira kne tag lah ...
xgitu tuan punyer contest~??
sile amik perhatian yer...
cik ira nak suh orang2 kat bawah 
ni join sekali erk
senarai nama kat tas ni di pilih coz awak awak lah yang bru je singgah blog cincai cik ira kan..
so cik ira pilih lah...
kalu rajin jawab lah erk semua senarai kat atas 2 yer..
sebelum 31 may 2011 tau...


wasalam uoollsss

16 comments:

Far8 budak baik said...

ape barang bilik pengantin..
pelamin lah senang cite..
hahaha
boleh menang ke ni?? =p
gudluck kak

Cik ira said...

pelamin?
bilik pengantin la lagi teringin ..
bilik pengantin tuk diri sendiri lah. bukan bilik pgntin org len.. huhuhu..

mng ke tidak 2 xksah la far8...juz nak isi masa lapang n knl2 ngan blogger

alinac lover said...

best gak jwb mcm ni kan~

apik pehe said...

laaa...latah upenyer dak nih

Cik ira said...

alinac: best2.. try lh join sekali


apik: melatah yang xteruk sgt.. biasa2 jer

Mohd Ridhuan said...

harap2 tercapai la tang misi tu...
hehehehhe...

gudluck la untuk contest ini...
hehehhee

Cik ira said...

:)~~
terima kaseh~~~

Abang Stalker said...

cik dodol..spe dihati cik dodol tu..hahaha.bg hint ckit. :D

Cik ira said...

abg stalker: bweekkkk...
hahaha.. diam2 sudaaa

amir aizat said...

interesting sgt!!

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

Cik ira said...

aizat: tengz... hik hik hik...


shidee: tengz.. dah singgah sne pun... n folo skli

gymah said...

alahh nak jugak nak jugakk.. hikhik.. nak jwb juga.. ekeke...

btw,habit buruk yg "melatah" tu kena singkirkan taw. hik3.. mmg buruk nengok anak dara melatah. kalau melatah benda elok tak ape. kalau benda xelok, habiisss....

Cik ira said...

jawab je la akak gymah hehehe..
melatah sikit je xteruk sgt.. xmncarut pun.. juz cakap kambing bulat je..

apik pehe said...

hahhaa..xper..dekat nanti..nk pok biar latah kuat2

cik fiqa said...

thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)