Sunday, May 8, 2011

hari ibu~~ kenduri~~ dapat makan ABC

assalam uolls..
hari ni adalah hari ibu tuk rakyat maysia kn
tapi tuk cik ira ... hari hari hari ibu..
hehehe

dah banyak kedut kat muka mak cik ira..
ni lah mak cik ira..
wanita ini lah yang melahirkan cik ira 
menjaga cik ira
suapkan nasik kat mulut cik ira kalu cik ira xnak makan
beri nasihat kat cik ira
beri semangat tuk  cik ira
kejutkan cik ira sembahyang subuh

"yang selalu suh cik ira mandi awal" hehehe

ni lah mak cik ira.. n bakal mak mertua jejaka yang bakal miliki hati cik ira ni
huhuhu
"LOVE U MUM"
ehhhh!! 

mak tak thu ngat bahasa mat salleh ni

mak, kakak sayang mak..
tapi memang kakak jarang col klu duk kat U coz kalu col je mesti rase nak nges..
kalu nges tyme col mesti mak risau kn.. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
second 

yang kedua lak nak cite sikit la sal g kenduri 
kat umah abang cik ira kat dungun...




gambar2 kat tas ni.. tyme  nunggu ayah n akak balik dri pasar mlam tuk gerak ke dungun...
sempat je wat pose2 sewel jap..


akak imah, mak , adik una, adik eton..

sebelum sampai umah abang tu 
sempat singgah kat tasik puteri 
kat bukit besi,dungun
cantik view kat sini

sape yang suke amik gambar ..  leh r try datang sini..
cantik~


 cantik view sunset kat sini..

ni jeti tuk bot ,kayak and
 pe ntah org panggil .. (yang kne kayuh lam air 2..~~ basikal air kot)


ni plak view dari tas bukit sikit..
ada pulau kecik kat tgh2.. n ada jambatan tuk g pulau tu..
tapi tyme ni segan nak g coz ada dak laki ngan mancing kat tengah2 jambatan 2..
hehehe


ni lah dak yang nak kene cukur jambul 2..
nama die nurul saffiya alisya binti mohd nor azian
anak buah perempuan yang ke6.
daripada 20 orang anak buah.. 
pmpuan bru 6 orang
korang bayangkan lah kalu tyme kenduri @pape majlis kat umah mak ni..
lagi2  tyme balik rayer ..

penuh 2 mmg lah penuh rumah.. tapi ngan anak2 buah ni lagi ngan bapak2 budak 2 lagi.. 
haduiii...
mmg pening la kepala mak cik ira nk layan semua..
lagi2 kalu yang abang2 cik ira 2..kalu balik mesti nak mak masak.. kalu demam nak mak teman jugak.
macam ni lah kalu family  besar 

tapi yang penting happy sgt 
tersangat happy kalu semua balik
mak n ayah pun gembira
tgk anak2 semua dah besar n berjaya jadi org (xjadi orang2)

gmbar ni blur sikit
tapi nak letakk jugak..:P

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
third 

ni plak ptg td..
tuk cha ...
chaaaaa~~~ ira dah dapat makan ABC..
hehehehe
petang td makan kat kedai mak sepupu


tapi yang dalam gambar ni bukan yang cik ira punyer..
tapi adik una n anak buah cik ira punyer..
yang cik ira xde eskrem...
kalu amik gambar cam xlawa lak kn..
hehehe

yang kaler kuning 2 coz anak buah cik ira mintak yang ABC jagung..
sedap tau..
sape2 nak jom ...
mai kat kg cik ira..
nak???

p/s: balik kampung rase cam terkubur je niat nak diet..
uwaaa~~~

8 comments:

Abang Stalker said...

perghh...da gaya mak budak. :D

Cik ira said...

kne ad gaye.. klu xde gaye cm ne nk jadi mak nt

thomas said...

wah! cantik permandangan di Tasik ni.

cikida said...

wahhh,,sonok nyee g jnjalan,dpt mkn abc lak 2..ehhe..nice picture.=) n u have sweet mum..=) appreciate her..t,cre..

Mohd Ridhuan said...

banyaknye xtviti dia...
di hari ibu...
hehehhe...
kirim slam kat budak yuang kene gntg jambulnye...
uhuhuhuhuh

cucu umie said...

nice view ah kt area situ..mcm nk g jer..btw, tgok mcm sedap jer abc tu..huhu

Cik ira said...

thomas: mmg cantik lah kat c2..

cik ida: mmg sedap mkn ABC tyme cuaca pnas cm skunk ni... btw tengz

mohd ridhuan: hehehe... nak kim salam cm ne.. die kat dungun cik ira kat marang.. tp amanah 2.. nt kalu die bLIK umah tok die insyaALLAH cik ira akan bisik2 kat telinga die.. ckp pakcik ridhuan kim slam..

cucu umie: cantik kat c2.. hehehe
sedap2...

ishiko said...

kehkehkeh... 3in 1 terooss...
Abc, dap3x..