Saturday, October 8, 2011

GSC-ECM kuantan - AL-hijab ( filem seram 2011)

assalam semua..
selamat petang 


Al-hijab .
yang dieorang cakap cerita seram 2011

Filem Seram Terhebat 2011! 

Pengarah : Perre Andre.


Dibintangi Pierre Andre, Fathia, Maimon Talib



http://www.smileycodes.info


nenek ni panggil perre andre masa dia g kat kuartes tinggal 2 sorang2..
""cu~~~~cu~~~~"
sound citer ni mmg seram giler kot... 
hehehe..
masa kat panggung 
pompuan kat sebelah cik ira bukan maen lagi menjerit..
coz cite ni banyak kuarkan antu die ngan tibe2 ** boleh ke gune "kuarkan" ..
 tibe2 je kuar kat screen 2... maunyer tak menjeritt...
seram kot...
http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info
mak itam ( maimun talib) ni lah yang bukak hijab c raffael ( perre andre ), 
bila mk itam ni nak tutup malam tu jugak tapi si raffael ni xnak..
sebab tu lah die dapat tengok macam-macam antu.

kat bawah ni antara hantu antu yang si rafael ni nampak..
tapi ada lagi yang laen.. cam hantu nenek kat sungai.


http://www.smileycodes.info


http://www.smileycodes.info
http://www.smileycodes.info
http://www.smileycodes.info

tapikan.. anda prasan tak yang hantu-hantu dalam filem ni banyak yang mulut die koyak 
hehehe
(^_^)
http://www.smileycodes.info
part ni mmg terkejut gak kot..
hehehe
http://www.smileycodes.info
tp part yang tak boleh blah.. part yang si qiss (fathia) tibe2 bertukar jadi hantu..
alaaa.. tyme yang raff pengsan pas 2 tersedar and qiss tanya tanya pesal die tido kat luar 2 lah..
pas 2 si raff tanya camne qiss masuk lam umah..
pas 2 si qiss tu jawab, bila masa plak die kuar dari rumah 2... 
tibe2 je si qiss tu bertukar jadi hantu mulut koyak...
eiiii
menjerit eden tyme tu..
http://www.smileycodes.info

dalam seram-seram ni sempat gak perre andre selitkan adegan komedi tau..
mmg serius lawak giler tyme ni..
si nasrizal nasri : gaye die cakap mmg klaka "oh my gudness..."
si munir : boleh plak tibe2 pegang stereng tyme ngah tdo.. xke haru kawan 2( yang ngh bawak lori)..
si mat indon : setan ! setan! hahaha....(klaka giler gaye die ni cakap)
http://www.smileycodes.infohttp://www.smileycodes.info
bwahahaha
bwahahaha

kat bawah ni cik ira selitkn jugak lah sinopsis die..
biorlah kat tempat2 laen dah banyak..
hehehe


cik ira leh kasi :
tuk jalan citer : 4 bintang
tuk sound : 5.5 bintang  (hahaha lebih 0.5 bintang)
keseluruhan bintang : 4.5 bintang kot...


bagi cik ira citer ni xelok tuk orang sakit jantung laaaa..
coz nanti xpasal2 kene heart attack kat panggung..
tak ke haru jadinyer... **peace no war
sinopsis: 

Rafael merupakan seorang pelakon yang tidak mempercayai kewujudan hantu. Suatu hari dia ditawarkan watak utama untuk membintangi sebuah filem seram. Dia yang terkejut dengan tawaran tersebut sangat teruja dan berusaha untuk menjiwai peranannya sebaik mungkin.Malangnya Rafael tidak berjaya memperolehi perasaan takut yang dapat memuaskan hatinya. Puas dia berkunjung ke tempat-tempat yang dikatakan berhantu tetapi tidak pernah melihat kelibat makhluk itu. Teman wanita Rafael, Qiss yang pelik dengan Rafael itu mengadu perkara tersebut kepada ibunya. Ibu Qiss kemudiannya memberitahu Rafael mengenai apa itu hijab. Rafael berpeluang untuk melihat makhlus halus jika hijabnya dibuka. Namun, hanya orang tertentu saja mampu membuka hijab tersebut. Rafael yang semakin buntu mencari seseorang yang boleh membuka hijabnya akhirnya menerima mesej aneh yang mengarahkan dia untuk pergi ke suatu tempat. Hanya di tempat tersebut hijabnya akan dapat dibuka. Sejurus sampai di tempat yang dikatakan, Rafael disambut oleh seorang makcik tua bersama anak perempuannya. Rafael hairan bagaimana makcik tua itu mengetahui hajatnya untuk membuka hijabnya. Rafael dibawa ke suatu tempat di ceruk hutan. Di situ makcik tua tersebut mula membuka hijab Rafael. Dari pandangan yang kabur, perlahan demi perlahan akhirnya Rafael dapat melihat sesuatu yang menggerunkan. Dia berasa cukup gembira berbaur takut. Rafael meminta masa sehari untuk dia menggunakan ‘kelebihan’ yang ada pada dirinya itu untuk tujuan menjiwai watak lakonannya. Pulang kembali ke rumahnya, Rafael tidak menyedari ada ‘sesuatu’ turut menumpangnya pulang. Mula berasa tidak selesa, Rafael cuba untuk tidur namun gagal. Ada saja benda yang seperti mengganggunya. Setelah hampir 24 jam hijabnya dibuka, Rafael kembali ke rumah makcik tua tersebut untuk menutup kembali hijabnya. Berjayakah hijab Rafael ditutup semula atau dia terpaksa meneruskan hidupnya dengan ‘anugerah’ itu? 

nah gambaq last tuk korang... hehehehe




wasalam...
*** cik ira mau tanya sape cakap yang citerr nasik lemak kopi-O 2.0 tu best sangat2 hah..
tadi baru dolot kat sharing UMP... and tengok ngan rumate
xde maknenyer best citer 2..
biasa je lah citer 2..
jalan cerita die macam cerita stephen chow je, g merantau cari cikgu sifu tuk aja die masak je pun...
da biasa lah ngan jalan cerita yag macam tu...
\(^_^)/


next entry :  gambaq2 lepaking with clazmate pas tgk citer al-hijab at "alif curry house, kuantan parade, teluk cempedak and tanjung api x-planet"

25 comments:

Syafiq Muhamad Full said...

takutnya tengok mukaaa hantu2 tu hahah. eh mari lah dtg singgah :)

cik ika said...

eh da kkua ea kt ecmall?? ni yg nk p tgk ni..hehehhe..

Cik ira said...

mmg seram kot...
ha'a la cik ika.. da ad kat ecm... cepat2 booking tiket tau.. tkut nt penuh plak...

atiqsalleh said...

kan.. seram gler. mmg terkejut la masa tbe2 bertukar tue.. hehe..

Cik ira said...

atiq: da tgk erk.. seram kn... tyme 2 lh cik ira mnjerit lam pggung .. haha

fiQ'Ra said...

siyes make up diorg mcm betul betul..

afzalsukasuki said...

den tengok kat teruntum haritu.hehe horror hantu dan jalan cerita :)

sis92 said...

muka hantu nk kena renovate nih..
jom join bloglist sis

Cik ira said...

sis92- hehehe.. kne renovate cam ne 2?

MaYa MustWany said...

terbaeekkk la make up hantu2 tuh kan.

Roti Telur said...

wow, mesti menarik ni kan. huhuh xD

neesa_jun said...

humak aih!....camno la nk tdo...dah terlanjur nmpk hantu sini...huhu

Cik ira said...

hehe.. sori yer kat sape2 y tanjat bile tgk entry ni... hihihi

LiLy @ MumMyQiStInA said...

seramnye tgk hantu2 ni..klu tgk mlm2 ni..sure tak leh tido.. ^_^

i am S!L4H.. said...

seram gilakkkkk.

tp nasib baik siang, x rase cm mlm td. scroll laju2. haha

Syazwani Mazlan said...

mmg suke cite seram ni...nanti mau tgk jgk la ^^

Ain Jia said...

best ke kak? hohoh . ingt nk jgk tgok cte ni jap ag ,hihihih :D

Cik ira said...

syaz: best jugak lah....tgk jgn xtgk

Cik ira said...

ain: okaylah... tapi ain kne ready tau.. antu die ni suke wat tanjat org je... kang xpasal2 kne sakit jntung.. hehehe.. awal2 tu mybe boring sikit kot.. bagi akak lah.. bile da tgh2 tu da okay lah...

Ernee Azmn said...

panjat kite..heheh...nseb bek tgk entry ni siang2...klu mlm2 sure x bukak dah..heheh....cuakkkk (^_^)

Elie Lily said...

hebat mekap dorang ni! gerun bila tgk seh!

Ayien Ocaca said...

terpaksa ttup mata bile smapi pic hantu tu....
sbb yien lemah semangat...HAHA...
tpi kan, cite melayu ni kebykkan nye klise la...
berbaloi ke??

Ayien Ocaca said...

terpaksa ttup mata bile smapi pic hantu tu....
sbb yien lemah semangat...HAHA...
tpi kan, cite melayu ni kebykkan nye klise la...
berbaloi ke??

BlogS of Hariyanto said...

film ini sangat horror, but why memakai judul AL HIJAB

Cik ira said...

hariyanto: hijab disini tdak bermaksud kain penutup kepala tetapi hijab pandangan.. iaitu pandangan keatas makhluk ghaib.. seperti jin dan orang bunian...