Thursday, October 6, 2011

korean wave~~~ .

salam adik2, abang2, kakak2, pakcik2, makcik2, atuk2, nenek2, tayam2 semua..

hohohoho..

malam ni cik ira gatai2 nak habaq kat hangpa sal 
K-POP.. tau kan k-pop tu ape..

K-POP = korean POP..

kuat tol penangan korean punyer music kat dunia skunk ni.. ye lah bukan kat MAlAysiA je korean wave ni melanda kn..
satu dunia kot...

ye lah 
sape xkenal ngan group/band dari korea sekarang ni kan...

cam 2PM, BIGBANG,TVXQ,JYJ,BEAST, INFINITE,MBLAQ,2AM... ni untuk group laki2 saje tau

yang girls group dieorang lak cam SNSD 2nE1,F(x),T-ARA,KARA macam2 lah..

try bukak U-tube
mesti banyak punyer parody/cover dance tuk tarian artis2 korea ni dari seluruh dunia... 

hehehe...

ye lah kan.. kat malaysia pun dah ramai artis yang kluar ala2 korean nyer retis la...
cam gula-gula ** retis ke ni...
24/7*** sape depa ni
V.I.P** oooo ni anak didik KRU tu...(alah yang lagu sedih2 tu...)

+++++++++++++++++++++++++++
satu lagi .. sekarang ni kebanyakan radio kat m"sia dah pusing/putarkan ** lantak lah-
lagu-lagu korea.
okay tu okay.
tapi kalu kerap sangat pun xbest gak ... 
sebab skunk ni kan banyak lagu melayu yang best2....hehehe
**ni pendapat cik ira je....
jangan baling telur lak kat cik ira..-


tapi tukang tulis ni pun fanatik minat jugak ngan korean stuff ni.. cam variety show dieorg, drama dieorg n lagu2 dieorg...hehehe

cik ira nyer fav. group 2PM n Infinite ..
2PM
INFINITE

and cik ira mmg tabolehbla kalu tengok variety show WE GOT MARRIED tuk couple YONGSEO ..(yonghwa n seohyun ) sweet sesangat...
hehehe...
 ________________________________
cik ira jadi nak nulis sal korean stuff hari ni coz baru stat dengor radio.seoul.fm
hehe..

cam best plak kan..
sape-sape nak dengar jugak leh klik kat url kat bawah 2...

KAY... BYE SEMUA.... HEHEHE
TATATATA

14 comments:

Ku Azhar said...

tayam sayam!!! :D

Cik ira said...

tayam sayam... hehehe

AdaApe..? said...

minat gak korea eh...ish3...hehe

sis92 said...

layan drama jek, k pop kureng huhu

EyA edamanhatiku said...

eya kaki anime..k pop j pop ne xda ilmu hehe

Amir Baker said...

Layan cikit je Kpop nie. Ft island ngn beast. yg lain tak tau.

Cik ira said...

sis92: drama pun layan gak.. tp mls nk tgk pnjg2 citernyer...

Cik ira said...

eya: akak pun mmg layan gak anime , hehehe... cm conan n bleach

Cik ira said...

amir: hehehe.. boleh la jugak 2 group 2..
mmber cik ira yang laki pun suke ft-island and CN-blue

Cik ira said...

en ada ape:::: hehehe .. minat la jugak.. tp bukan fanatik pun.. xde lah sampai nk g konsert2 dieorg 2

stellaizz said...

minat style gegel korea.... :)

Puan Kutu said...

adoi tak reti nak ber k-pop.haha

kpah k-poh said...

anak bongsu kpah..fanatik korea sungguh..duduk berjam2 depan PC..sambil2 fb..duk tgk klip video korea..siap joget lagi sambil duduk.!!!..tak cukup dgn tu..masuk bilik..sambung lagi joget..kalau nyanyi korea tu..mmg fasih lah..kalau cerita korea tu..sampai kpah pun dah tumpang sekaki tengok drama korea..hmmmm

Jintan Lady said...

Uit, baru saya tahu sekarang ada radio korea. Lagu-lagu korea ni macam berhantu sikit. Walau kita tak faham maksud lagu dia, tapi still masih boleh layan. Malah lebih layan dari lagu kite sendiri.